Verbeter je eerste indruk

Workshops en persoonlijk advies op het gebied van Imago, Uitstraling & Styling voor mobiliteits-, outplacement-, en re-integratiekandidaten.

Mobiliteits-, outplacement-, en re-integratiekandidaten hebben één ding gemeen; zij zijn op zoek naar een passende baan. De kandidaat moet zich (weer) op de arbeidsmarkt begeven en zal zichzelf goed moeten presenteren en onderscheiden tussen de vele werkzoekenden. Dat valt niet altijd mee en is zeker niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zeker niet als je een afstand tot de arbeidsmarkt hebt. Want hoe zorg je er nou voor dat je jezelf van je beste kant laat zien? Dat je uitstraalt wie je bent en wat je te bieden hebt?

Mensen die langer uit het arbeidsproces zijn, hebben vaak niet zo’n groot gevoel van eigenwaarde. En dat is terug te zien in hun hele non-verbale communicatie en uitstraling. Idéntica gelooft in de unieke talenten van mensen en leert professionals hoe zij hun kwaliteiten zichtbaar kunnen maken in de manier waarop zij zich kleden en presenteren. Zo leren zij om ook aan de buitenwereld te laten zien dat zij van binnen van topkwaliteit zijn. En daarmee vergroten zij hun kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk en komt die passende baan opeens een stuk dichterbij.

Vaak krijgen kandidaten allerlei sollicitatietrainingen aangeboden, maar is Imago en Styling een onderbelicht onderwerp. En dat terwijl een eerste indruk allesbepalend is tijdens een sollicitatiegesprek. Verschillende onderzoeken tonen aan dat goed uitziende mensen meer kans hebben om te worden aangenomen. Idéntica gelooft dat iedereen er mooi uit kan zien, ongeacht leeftijd, maat, status of beperking.

Idéntica verzorgt daarom workshops en persoonlijke advies speciaal voor kandidaten van mobiliteitscentra, outplacementbureaus en re-integratiekandidaten, om hen te leren hoe zij zich optimaal presenteren, zowel qua kleding als qua non-verbale communicatie. Dat geeft hen gegarandeerd meer zelfvertrouwen, waardoor zij hun kansen aanzienlijk vergroten en sneller hun ideale baan vinden!

Op 7 december hebben wij voor onze jonge leden een inspirerende avond georganiseerd die in het teken stond van avontuurlijk solliciteren. Tijdens een sollicitatiegesprek speelt de eerste indruk een hele belangrijke rol. Claske de Ridder was tijdens de avond aanwezig om de deelnemers te voorzien van kledingtips. En hier is veel gebruik van gemaakt. Enthousiast gaf Claske aan de hand van de kledingstukken die ze zelf heeft meegenomen elke deelnemer persoonlijk advies hoe ze het beste voor de dag kunnen komen tijdens een sollicitatiegesprek. Claske heeft met haar enthousiasme en goede tips een waardevolle bijdrage geleverd aan het programma van de avond.

Brenda Harpers

Adviseur Marketing & Communicatie, Rabobank

Laat je uitstraling voor je werken!

  • De juiste kledingkeuze versterkt het zelfvertrouwen van de kandidaat
  • De kandidaat leert om zichzelf te onderscheiden en zichtbaar te maken
  • De kandidaat leert hoe hij zijn kwaliteiten zichtbaar kan maken aan de buitenkant, waardoor het voor een potentiële werkgever makkelijker is om de kandidaat op waarde te schatten.
  • De kandidaat vergroot zijn kansen op de arbeidsmarkt en vindt sneller een passende baan.

Voor wie?

  • Boventallige medewerkers
  • Werkzoekenden
  • Herplaatsingskandidaten
  • Re-integratiekandidaten
  • Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt
  • Als onderdeel van sollicitatietrainingen

Deze workshop is van grote toegevoegde waarde voor iedere professional die zich op de arbeidsmarkt begeeft. De professional leert om zichzelf optimaal te presenteren en zo de juiste eerste indruk te maken op een toekomstige werkgever. De kandidaat vergroot daarmee zijn kansen op de arbeidsmarkt en vindt sneller een passende baan!

Sommige kandidaten hebben aanvullend persoonlijk advies nodig om hun persoonlijke presentatie extra kracht bij te zetten. Ook dat kan Idéntica voor u verzorgen. Informeer naar de mogelijkheden.

Is een Workshop ‘Verbeter je eerste indruk’ iets voor uw organisatie? Maak dan nu snel een afspraak!

Afspraak maken