Van casual naar zakelijk met één jurk. Hoe doe je dat?

Eén jurk die je op verschillende manieren kunt stylen, zodat je ‘m zowel casual als zakelijk kunt dragen. Dat klinkt best aantrekkelijk, toch?

Wist je dat het helemaal niet nodig is om een aparte garderobe voor werk en voor privé te hebben? Met wat kleine aanpassingen kun je je outfit namelijk een totaal andere uitstraling geven. Kijk maar eens naar de foto’s hieronder. Ik draag steeds dezelfde donkerblauwe basisjurk, maar iedere keer op een andere manier gestyled. Zo zou ik de hele week dezelfde jurk kunnen dragen, zonder dat iemand het in de gaten heeft.

 

20151013_115130 20151013_112158 20151013_094558 20151013_093705 20151013_093508 20151013_092919 20151013_111714 20151013_112753

 

Een werkbare garderobe begint met een goede basis
Een mooie basisjurk in een neutrale kleur is onmisbaar in je kledingkast. Een goede, werkbare garderobe begint namelijk met goede basisitems. Ik geef toe, je basisitems zijn niet de meest spannende items om te kopen, maar zijn wel op veel verschillende manieren te stylen. Ik zie veel kledingkasten van mijn klanten, waarin een goede basis ontbreekt. Het gevolg is dat deze vrouwen heel veel kleding in de kast hebben hangen, maar nog steeds het gevoel hebben dat ze niks hebben om aan te trekken. Ben jij ook zo iemand die een bepaald kledingstuk alleen maar draagt in het setje waarin je het gekocht hebt? Hartstikke zonde! Vaak kan je namelijk met de juiste items heel veel combinaties maken, waardoor je helemaal niet zo veel nodig hebt.

Veel mensen hebben altijd het idee dat ik een enorme kledingkast heb. Dat valt erg mee! Samen met mijn man heb ik 2 meter kast, waarvan ik de helft in beslag neem. Oké, iets meer dan de helft misschien ;-). En toch kan ik eindeloos variëren. Dat zit hem dus in die goeie basis. Voorheen had ik dat ook niet en stond ik regelmatig met mijn handen in het haar voor mijn kledingkast.

Beste kwaliteit
Kies voor je basisgarderobe voor de beste kwaliteit die je je kunt veroorloven. Je basisstuks vormen het fundament van je garderobe. Bij de start van ieder seizoen kun je nieuwe trendy en kleurrijke items toevoegen aan je basisgarderobe, om je basiselementen op te leuken. Kies voor je basisitems voor neutrale kleuren. Dit hoeft niet perse effen te zijn. Door het neutrale karakter kunnen basisstukken jaren meegaan.

Ga met name voor je items die je zakelijk draagt voor een goede kwaliteit. Dit hoeft niet altijd duur te zijn, maar zorg dat de stoffen kwaliteit uitstralen. Dus mooie, stevige stoffen. De dunnere, flodderige stofjes zou ik bewaren voor privé-activiteiten. Onbewust koppelen mensen kwaliteit in kleding namelijk één op één aan kwaliteit in iemands werk. Heel raar, maar zo kijken we onbewust toch naar een ander. Dus als jij als vrouwelijke ondernemer kwaliteit wil uitstralen, zorg dan ook dat je kleding kwaliteit uitstraalt!

Stylen van casual tot zakelijk
Je basiskledingstuk is gemakkelijk om te toveren van casual naar zakelijk en vice versa. Een jasje, een vest, een omslagdoek, een sjaal, een riem of andere schoenen geven die basisjurk in een handomdraai een andere look. Ga eens op zoek naar items in je eigen kast waarmee je een basiskledingstuk op een andere manier kunt stylen. Laat je inspireren door de foto’s hierboven!

Welke basiskledingstukken mogen niet ontbreken in jouw kledingkast?
Zorg dat je in ieder geval een broek, een rok, een jurk en een colbert in een goede basiskleur in je kast hebt hangen. Welke basiskleur voor jou het beste werkt, hangt af van je huid-, haar-, en oogkleur. In mijn kledingkast vind je twee basiskleuren: namelijk grijs en blauw. Andere basiskleuren zijn zwart, bruin, taupe of legergroen. Je basisgarderobe kun je aanvullen met wat meer gekleurde items. Kies voor items met gekleurd dessin om je zichtbaarheid te vergroten. In een volgende blog zal ik meer vertellen over de complete basisgarderobe.

Mijn basisjurk
De basisjurk uit mijn voorbeeld is van McGregor. Een mooie donkerblauwe jurk van stevige stof, waardoor hij mooi afkleedt.

Basisjurk McGregor

 

1 Comment

  1. Veel mensen kopen kleding in sets en dragen dan ook echt alleen die set, super jammer! Leuk hoor deze tips, een lang vest over een jurk bv. is ook gewoon heel leuk! Zo heb je inderdaad vele combi’s in je kast!

    Reply

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>