Testimonials

Op 7 december hebben wij voor onze jonge leden een inspirerende avond georganiseerd die in het teken stond van avontuurlijk solliciteren. Tijdens een sollicitatiegesprek speelt de eerste indruk een hele belangrijke rol. Claske de Ridder was tijdens de avond aanwezig om de deelnemers te voorzien van kledingtips. En hier is veel gebruik van gemaakt. Enthousiast gaf Claske aan de hand van de kledingstukken die ze zelf heeft meegenomen elke deelnemer persoonlijk advies hoe ze het beste voor de dag kunnen komen tijdens een sollicitatiegesprek. Claske heeft met haar enthousiasme en goede tips een waardevolle bijdrage geleverd aan het programma van de avond.

Brenda Harpers

Adviseur Marketing & Communicatie, Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde

Inspirerende workshop voor werkzoekenden

Ik heb met Claske bij zowel DeBroekriem als bij het Werkcafé met veel plezier samengewerkt. Haar workshops voor werkzoekenden zijn inhoudelijk sterk, ze heeft veel kennis van de ‘geldende regels’ en hoe mensen met kleding en kleur hun kwaliteiten beter kunnen laten zien, waardoor de workshop voor iedere werkzoekende toepasbaar is. De workshop is leerzaam en gezellig, je wordt uitgenodigd om te reageren, waardoor de groep snel actief wordt. Claske is in staat om voor zowel grotere groepen als kleine groepen een inspirerende workshop neer te zetten.

Sandra de Vries

Projectleider, Werkcafé Rotterdam

Inspirerend en enthousiast

Claske is een inspirerende en enthousiaste persoonlijkheid met veel gevoel voor stijl. Zij heeft voor leden en gasten van het CJBHW een leerzame workshop gegeven over kleding, uitstraling, stijl en presentatie. Daarnaast is zij inmiddels een van de drijvende krachten achter het platform CJBHW4FEM. Iedereen, individu of bedrijf, die meer aandacht aan persoonlijke presentatie en uitstraling wil geven, is bij Claske aan het juiste adres voor een passend en op maat gemaakt advies.

Marisca van den Hoonaard

Voorzitter, CJBHW

Marieke van Dijk

Executive Advisor, Kairos Consultancy

Een echte eye-opener

Als partner bij een bureau voor strategie, communicatie en creatie adviseer ik in het dagelijks leven organisaties om te communiceren vanuit hun kernwaarden. De binnenkant en buitenkant moeten met elkaar in balans zijn. Dit gaat ook voor een persoon op. Door het imagoadvies van Idéntica ben ik me nog bewuster geworden van mijn persoonlijke presentatie als ondernemer, afgestemd op mijn doelgroep. Claske is een prettig persoon om mee samen te werken en weet snel door te dringen tot de kern. Het advies was voor mij een echte eye-opener en goed toepasbaar!

Peter Muller

Partner en Strateeg, Bfocussed

Zelfverzekerd naar een sollicitatiegesprek

Nu ik op zoek ben naar een baan, ben ik me extra bewust van hoe ik er uit zie en hoe ik overkom. Om maar niet op te vallen heb ik me jaren in donkere, wijde kleding gehuld. Door het persoonlijke advies ben ik me bewuster geworden van mijn uitstraling. Ik heb samen met Claske uitgebreid gesproken over wie ik ben en wat ik het liefste wil uitstralen. Claske heeft mij laten zien in welke kleding ik het beste tot mijn recht kom als ik ga solliciteren. Die donkere, wijde kleding is inmiddels niet meer terug te vinden in mijn kledingkast. Het imagoadvies heeft me echt een stuk zelfvertrouwen gegeven, waardoor ik anders naar een sollicitatiegesprek ga.

Leonie Brouwers

werkzoekende

Voor de opnamedag van mijn bedrijfsvideo wilde ik graag advies over mijn kleding, zowel qua stijl als kleur. Normaal gesproken hoef ik niet zo nodig op te vallen of op de voorgrond te treden. Daarom koos ik vaak voor kleding in gedekte tinten: grijs, taupe en blauw. Minder uitgesproken kleuren dus. Maar in mijn video wilde ik mijzelf als expert neerzetten en ik besefte me dat ik daarom ook iets met mijn uitstraling moest doen.

Claske heeft me laten zien welke kleuren en pasvormen het wel en niet voor mij doen. Daardoor kan ik nu heel gericht winkelen en heb ik veel minder miskopen. Bovendien voel ik mij een stuk krachtiger, omdat ik weet dat ik het juiste draag! Claske is een prettig persoon die luistert, meedenkt en kijkt. Ze heeft me de tijd gegeven om het nieuwe eigen te maken, zonder dingen op te dringen. Ze heeft een grote kennis van zaken, die ze heel duidelijk en in eenvoudige adviezen kan overbrengen. Ze gaf me echt het gevoel dat het die dag om mij draaide.

 

Marianne Koot

Ontwerper van grensverleggende onderwijstrajecten, &Koot

Ik kleed me vrij basic, maar wist niet goed hoe ik zakelijk overkwam qua kleding. Toen de Open Kofferdagen langskwamen, zag ik dat als een kans om dit te toetsen aan de hand van mijn eigen kleding. Claske heeft me laten zien hoe ik er sprekender uit kan zien, zonder dat ze mij een andere smaak of stijl heeft opgedrongen. Ze adviseerde mij met respect voor wie ik ben en wat ik belangrijk vindt. Dat is echt de kracht van haar aanpak. Ik merk ook dat mensen heel anders op mij reageren, nu ik mij sprekender kleedt. Dat verbaast me, maar kennelijk werkt het zo. Claske kijkt echt naar wie je bent en wat je wil uitstralen. Los van mode, maar gericht op jou!

Eugénie Oomes

Senior Arbo-professional, Grip op Werkstress

Ik had zoveel kleding in mijn kast, maar droeg nog geen 30% van wat er in mijn kast hing. Ik had gewoon teveel kleding, waardoor ik geen overzicht meer had. Veel aankopen was ik na één keer dragen al zat en bij een paar kledingstukken had ik geen idee hoe ik die moest combineren. Daar kon ik wel wat hulp bij gebruiken, want ik wil niet weten voor hoeveel geld er aan ongedragen kleding in mijn kast hing.

Na de VIP-dag met Claske weet ik precies wat wel en niet bij mij past en waar ik op moet letten bij volgende aankopen. In mijn kast hangen nu alleen nog maar de dingen die ik écht leuk vindt en die het beste in mij naar boven halen. Het was zo heerlijk om ruimte te maken, door alle kleding weg te doen die niet meer goed was of die ik al heel lang niet had aangehad. Dat gaf ook ruimte in mijn hoofd.

Claske was heel geduldig en ze wil echt dat iemand geholpen is, nadat zij weg is. Ik heb het traject als heel relaxed ervaren, ondanks dat we heel hard gewerkt hebben! Ik heb nu altijd het kosten-per-keer-principe in gedachten als ik in een winkel sta. Laatst heb ik een duur Gstar-kledingstuk gekocht, maar al vaak gedragen, dus dan mag het! Ik maak nu veel bewuster mijn keuzes om iets wel of niet te kopen. Daardoor komen er geen onzin-aankopen meer in mijn kast.

Mijn advies: creëer rust in je hoofd door je kleding te ordenen. Claske komt voor een VIP-dag bij je thuis, dus dat is echt ideaal!

Willemien de Goey

Office Manager, Facility Estate


 Samenwerkingspartners

 

Hogeschool Rotterdam

Hogeschool Rotterdam – Rotterdam Business School

Op de Hogeschool Rotterdam verzorgt Idéntica een lessencyclus over Personal Branding voor studenten van de opleiding International Business & Languages. Onderwerpen die aan bod komen zijn: kernkwaliteiten, identiteit versus imago, netwerken (online en offline), solliciteren, zakelijk kledingadvies en dresscodes in het bedrijfleven. Kortom, alle elementen die nodig zijn om je zichtbaarheid in het bedrijfsleven als professional te vergroten.

Carrierepoort

Loopbaanadviesbureaus

Idéntica werkt samen met verschillende loopbaanadviesbureaus, waaronder Carrierepoort. Voor deze bureaus verzorgt Idéntica groepstrainingen en indivueel advies op het gebied van imagostyling, netwerken en social media. Deze trainingen zijn onderdeel van loopbaanadvies- en outplacementtrajecten, en hebben als doel om professionals te leren om zichzelf krachtig te presenteren in hun zoektocht naar een nieuwe baan.