Over Idéntica

Binnenkant en buitenkant in balans

Voordat ik in 2012 Idéntica oprichtte, heb ik 15 jaar in het bedrijfsleven gewerkt in verschillende marketing- en communicatiefuncties. In die functies heb ik vaak het gevoel gehad dat ik niet op mijn plek zat en dat er niet uit kwam wat er in zat. Het voelde alsof ik niet volledig mezelf kon zijn en een rol ‘moest’ spelen om te overleven. Gek genoeg uitte zich dat ook in mijn kleding en mijn persoonlijke presentatie. In die tijd droeg ik vooral veel zwart en rood en leren jasjes, om op die manier uiting te geven aan mijn stoere, zakelijke kant. Ik deed dat onbewust, maar met de kennis van nu besef ik dat ik daarmee mezelf probeerde te beschermen. Ik hield er onbewust mensen mee op afstand en gaf mijn collega’s op die manier niet de gelegenheid om de échte Claske te leren kennen; ik gaf de verkeerde signalen af. Ik vond het moeilijk om in het bedrijfsleven naast mijn zakelijke kwaliteiten, ook mijn kwetsbare kant te laten zien. Ik durfde niet volledig mezelf te laten zien.

Toen mijn laatste functie kwam te vervallen vanwege de crisis, besloot ik dat ik dat niet langer wilde. Ik wilde mezelf volledig laten zien, zowel mijn zakelijke als mijn kwetsbare kant. Ik besloot om voor mezelf te beginnen met Idéntica, zodat ik ook andere professionals kan helpen om meer van zichzelf te laten zien in hun persoonlijke presentatie, zodat zij worden gezien zoals zij daadwerkelijk zijn. En niet als een soort alterego van zichzelf.

Doordat ik me anders ging kleden, in een stijl die veel meer recht deed aan mijn totale persoonlijkheid, ging ik me anders voelen. Het hielp mij om ook mijn kwetsbare kant zichtbaar te maken. Tot mijn verbazing merkte ik ook dat mijn omgeving anders op mij ging reageren. Ik leek opeens veel benaderbaarder voor anderen, waardoor ik kansen kreeg die ik anders had misgelopen. Doordat mijn binnenkant en buitenkant in balans waren, maakte ik het voor mijn omgeving ook veel makkelijker om mij te leren kennen. En daardoor trek ik nu ook de klanten aan die bij mij passen.

Dat gun ik jou ook! Door jezelf te laten zien zoals je bent, komt jouw eigenheid naar voren. En dat komt jouw business alleen maar ten goede.

Wil je nader kennismaken en bepalen of ik jouw verder kan helpen met jouw issues? Boek dan een gratis kennismakingsgesprek via Skype van 20 minuten. Stuur een mail met jouw skypenaam en jouw imagovraag. Ik geef je graag waardevolle tips om meer van jezelf te laten zien, door middel van jouw uitstraling!

 

Idéntica is lid van de Vereniging Image Professionals.

VIP

 

 

 

Idéntica heeft haar opleiding tot image consultant genoten bij Art of Image

logo-4